Wikileaks: Najutjecajnije žene u BiH

WikileaksWikileaks je 30. avgusta objavio informaciju o najutjecajnijim ženama u BiH. Lista sadrži sedam imena, kojima su pridodane i privatne informacije, poput adrese stanovanja i broja telefona. Kao sastavljačica liste navedena je Danielle Harms, nadležna osoba za ženska pitanja pri Ambasadi SAD u Sarajevu, za vrijeme ambasadora Mcelhaneya.

Na prvom mjestu je Lidija Korać, u to vrijeme predsjednica CIK-a, a danas visokopozicionirana funkcionerka SDP.

Na drugom mjestu je Meddžida Kreso, aktuelna predsjednica Suda BiH, prenosi Radio Sarajevo.

Treća je Jasmila Žbanić, nagrađivana redateljica i građanska aktivistica.

Slijede Vildana Selimbegović, koja je u vrijeme sastavljanja liste bila glavna i odgovorna urednica magazina Dani, a danas je na čelu dnevnika Oslobođenje, te Ana Trišić-Babić, članica SNSD-a i zamjenica Ministra inozemnih poslova (trenutno u tehničkom mandatu).

Na šestom mjestu je Amra Kazić, zamjenica ombudsmena F BiH, a slijedi Duška Jurišić koja je u vrijeme sastavljanja liste bila urednica dijaloške emisije ‘Pošteno govoreći’, a danas radi u magazinu Dani, nakon nezakonitog, ali uspješnog, otkaza na Federalnoj televiziji.

Posted by on 2011-09-07. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login