XX1. Jazz Fest Sarajevo: Prateći programi o jazzu, islamu i operi

U okviru edukativnog programa Music Meeting, Jazz Fest Sarajevo i ove će godine organizirati zanimljive prateće programe, predavanja, prezentacije i radionice koje će biti otvorene za javnost.

Jazz Fest Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo

Mladim muzičarima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije predavanja će biti organizirana u maloj sali Doma policije, ovogodišnjem festivalskom centru.

Italijanski historičar, producent i publicista Francesco Martinelli održat će dva predavanja pod nazivom “Night in Tunisia” tokom kojih će upoznati publiku o uticajima islama na jazz, otkrivajući zanimljive i malo poznate poveznice, a četvrtog novembra predavat će o uticajima italijanske opere na jazz.

Slovenački publicista i sociolog Ičo Vidmar predstavit će svoju knjigu “Nova muzika u New Yorku”, studiju koja prati značajne socio-ekonomske promjene u New Yorku, od američke kulturne prijestolnice do neoliberalnog globalnog mjesta, od sedamdesetih godina prošlog stoljeća do danas.

Također će Nataša Mirković, bh. pjevačica, edukatorica i autorica knjige Univerzalno vođenje glasa, održati majstorsku radionicu za vokaliste, instrumentaliste i ostale zainteresirane.

Prisustvovanje ovim pratećim programima je besplatno, uz prethodnu najavu putem e-maila ili telefona, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Posted by on 2017-10-25. Filed under Jazz Fest Sarajevo, Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login