Yahoo gasi neke od svojih servisa

Yahoo

Yahoo

Yahoo je u svome izvještaju o proizvodima u 2014. godini najavio proces gašenja određenih svojih web-stranica i servisa.

Yahoo je objavio svoj izvještaj o proizvodima tokom 2014. godine.

U samom izvještaju se može vidjeti kako je kompanija zatvorila ili će u skorije vrijeme zatvoriti nekoliko regionalnih verzija svojih servisa. U izvještaju se ističe kako je kompanija u zadnje dvije godine ugasila 60 različitih servisa.

Tokom četvrtka, zatvorene su regionalne početne stranice za korisnike iz Čilea, Kolumbije i Perua. Korisnici iz tih zemalja se preusmjeravaju na zajedničku Yahooovu početnu stranicu, namijenjenu španskom govornom području.

Do početka iduće sedmice, regionalne verzije Yahoo News i Celebrity web-stranica za korisnike iz Grčke, Rumunije i Južnoafričke Republike će također biti ugašene. U Vijetnamu, Indoneziji i Maleziji biti će ugašene web-stranice Yahoo News, Yahoo SHE, Yahoo Sports, Yahoo OMG i Yahoo Entertainment.

Osim navedenih regionalnih stranica biti će ugašeni i servisi kao što je Yahoo Classic Games, stranica s javnim profilima profile.yahoo.com i Open Cascade (IMAP servis za developere).

Tokom prve polovice iduće godine bit će predstavljen novi kompanijin IMAP servis.

Posted by on 2014-12-24. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login