Zagađenje zraka u Londonu dostiglo najviši stepen

London

London

Ministarstvo okoliša i prehrane (DEFRA) upozorilo je stanovnike Velike Britanije na zagađenost zraka, koja je u nekim dijelovima zemlje dostigla najviši stepen, javlja Anadolu Agency (AA).

Eksperti najavljuju da bi se visoki stepen zagađenosti zraka mogao zadržati do sutra, a bolnice i druge zdravstvene ustanove u Britaniji bilježe porast broja pacijenata.

U saopćenju DEFRA-e se navodi da je zagađenost zraka u Londonu na najvišem stepenu, a da je zagađenost zraka veoma izražena u istočnim i jugoistočnim dijelovima Engleske i na sjeveru Velsa.

Iz DEFRA-e upozoravaju plućne i srčane bolesnike, kao i djecu i stare da što više vremena provode u zatvorenim prostorima, a da smanje aktivnost na otvorenom.

Oblaci „prljave“ magle koji su se nadvili nad Londonom i drugim britanskim gradovima nastali su uslijed dolaska velike količine prašine iz pustinje Sahare, kao i od vala zagađenog zraka koji dolazi iz Evrope.

Posted by on 2014-04-04. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login