Zašto ispuštamo glasove tokom seksa?

Zašto jednostavno za vrijeme seksa nismo tihi? Upoznajmo se sa razlozima slanja zvučnih signala partneru tokom seksualnog odnosa…

seks, orgazam, djevojkaGlasovi, koje ljudi proizvode i ispuštaju za vrijeme seksa se jako razlikuju. U grubo ih možemo razdijeliti na dvije skupine. U prvoj skupini su riječi koje govorimo za vrijeme seksa. To su uglavnom “nestašne” riječi poput brže, jače, to, daj itd. kojima izražavamo želje u tim trenutcima i vezane su za sam čin seksa. U drugu skupinu možemo uvrstiti sve ostale glasove koje nisu riječi dakle, dahtanje, uzdisanje, uzimanje zraka i naravno vrištanje pri orgazmu. Ustvari se čini da to ništa ne znači ali zapravo ti glasovi govore puno više od samih riječi.

Nešto želimo poručiti

S glasovima i riječima želimo za vrijeme spolnog odnosa naravno nešto poručiti partneru, dati mu do znanja što nam se sviđa, što nam paše što nas pali ili jednostavno naznačiti da smo blizu vrhunca. To je uglavno pokazivanje da uživamo i da nam nešto godi.

Želimo povećati seksualno uzbuđenje

Glasovi naslade i užitka imaju nadasve uzbuđujuć učinak, kako za onoga koji ih proizvodi tako i za onoga koji ih sluša. Sigurno će nas više uzbuditi kada nam netko pokazuje koliko ga uzbuđujemo nego kada samo šuti. Muškarce jako uzbuđuje žensko uzdisanje i općenito auditivne stimulacije, žene također uzbuđuje kada im njihov partner nešto šapne u uho ili kada slušaju njegovo uzdisanje za vrijeme orgazma.

S tim povećavamo užitak

Za vrijeme seksa kada obično imamo otvorena usta, dišemo na usta i proizvodimo zvukove ili govorimo to nas vodi do hiperventilacije. To nas dovodi do osjećaja blaženstva, euforije, stanja sličnom transu.

Bez obzira koji su razlozi za proizvođenje glasova i zvukova te govorenja riječi, činjenica je da je ta praksa neophodan i sastvani dio seksa. Istovremeno je zanimljivo da se uzdisanje na početku i pri kraju seksa mijenja. Na početku to možemo bolje kontrolisati i lakše sklapamo riječi i rečenice, dok na kraju rijetko ko može u potpunosti kontrolisati svoje uzdisanje i glasove. Kakav god bio vaš “stil” uzdisanja, neka vam ne bude neugodno jednostavno si dajte oduška!
intimatemedicine / bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login