Završena radionica animiranog filma u Mostaru

Četverodnevna radionica animiranog filma – Mostar 2019., na kojoj je sudjelovalo 20 srednjoškolaca iz Mostara, Neuma, Sarajeva i Banje Luke, završena je u subotu u Muzičkom centru (MC) Pavarotti u Mostaru.

Mostar
Mostar

Radionica je održana s ciljem razvoja i popularizacije animacije u Bosni i Hercegovini i edukacije mladih ljudi za ovo kreativno zanimanje.

Predavači su s polaznicima prošli sve faze u procesu nastajanja crtanog filma – kreiranje lika, “storyboard”, scenografija, sama animacija, faziranje te računalna obrada i montaža, priopćeno je iz Festivala animiranog filma (NAFF).

Polaznici su radili na izradi reklamnog najavnog spota za NAFF 2020., a njih pet najtalentiranijih je i pozvano da budu gosti volonteri slijedeće godine na Festivalu u Neumu.

Nakon radnog dijela polaznicima je svakodnevno organizirano prikazivanje pobjedničkih filmova sa ovogodišnjeg NAFF-a.

Ova radionica s projekcijama održala se u organizaciji Kluba animatora Neretva, a pod pokroviteljstvom Fondacije za kinematografiju FBiH, Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara i u suradnji sa Studiom Neum i MC Pavarottijem.

Posted by on 2019-12-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login