Željko Komšić napustio SDP

Željko Komšić

Željko Komšić

Željko Komšić, koji je podnio zahtjev za brisanje iz članstva Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH), izrazio je nadu da će njegov potez pomoći da vrh SDP-a BiH odustane od rješenja koja diskriminiraju ogroman broj Bosanaca i Hercegovaca i da će se vratiti favoriziranju rješenja koja garantuju ista prava svim građanima naše zemlje.

– Vrijeme da se SDP vrati na ono što je obećavao građanima 2010. godine, navodi Komšić u pisanoj izjavi za Federalnu televiziju (FTV), u kojoj naglašava da svi moraju znati da ne može postojati partija ili lični interes koji su bitniji od države.

– Ukoliko ne dođe do promjene, onda je vrijeme za neke nove poltičke procese i političke činjenice u BiH”, smatra Komšić.

Komšić, koji je izrazio neslaganje s najavljenim načinom riješavanja provedbe presude u predmetu Sejdić i Finci, je pismeno zatražio od predsjednika Općinske organizacije SDP-a Novo Sarajevo da bude brisan iz evidencije članstva ove partije čime, kako je naveo, prestaje i formalno biti član SDP-a BiH.

Komšić je obnašao funkciju potpredsjednika SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Posted by on 2012-07-24. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login