Zirojević sutra u Češkoj potpisuje sporazum

potpisMinistar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević trebalo bi da sutra u Češkoj sa ministrom trgovine i industrije te zemlje Vladimirom Tošovskim potpiše sporazum o ekonomskoj saradnji dvije države.

Tom prilikom Zirojević će naglasiti zainteresovanost BiH za saradnju sa Češkom u oblasti energetike, te podstaći ideju o formiranju zajedničke komisije za ekonomsku saradnju, putem koje bi privrednici iz dvije zemlje ostvarili direktan kontakt i uspješniju poslovnu saradnju, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Zirojević će se zauzeti i za unapređenje bilateralne saradnje na planu poljoprivrede, kao i proizvodnje i plasmana zdrave organske hrane.

On će u okviru ove posjete imati i poslovni ručak sa ministrom životne sredine u Vladi Češke Janom Dušikom kojem će, zajedno sa saradnicima, predstaviti aktuelne projekte Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH na planu zaštite životne sredine.

srna / bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login