I životinje u poplavljenim područjima trebaju hranu

poplava, životinjeVolonteri različitih udruženja i ljubitelji životinja do nedjelje u Mostaru organiziraju akciju pomoći životinjama u poplavljenim područjima BiH.

Sve do nedjelje, 26. maja svi imaju priliku pomoći donacijama životinjama na tri lokacije u Mostaru: DM trgovina (Fejićeva ulica), DM trgovina Hrvatske mladeži ulica (TC Piramida), te u prostorijama OKC Abrašević.

U DM-u se nalazi korpa s naznačenom porukom za donacije životinjama, a u OKC Abrašević pitajte za prostor gdje ćete odložiti pomoć. Potrebni su hrana, deke, transportni boksovi, ogrlice, vodilice, higijenska sredstva i ostale potrepštine. Sakuplja se za sve životinje, dakle uz hranu za pse i mačke možete donijeti i žitarice, stočnu hranu, rižu i druge namirnice koje imaju duži vijek trajanja.

“U kontaktu smo s udrugama i ljudima koji pomažu životinje u poplavljenim područjima, te smo osigurali načine da prikupljeni prilozi budu prevezeni i odu u prave ruke. Sve donacije će biti označene slovom H kao znak “humano“. Za donacije koje će biti skupljane osiguran je i skladišni prostor u Mostaru”, ističu na Facebook grupi Pomoć životinjama u poplavljenim područjima BiH.

Iz te grupe apeliraju i na one koji imaju informacije o odlascima na teren, kao i drugim ovakvim, sličnim akcijama da ih obavijeste kako bi svi skupa pomogli ugroženim životinjama. Kontakt mail volontera u ovoj akciji pomoczivotinjamabih@yahoo.com.

Posted by on 2014-05-22. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login