Zlatan Ibrahimović: Niko ne vrijedi 100 miliona eura

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović

Najbolji švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović rekao je da nijedan igrač ne vrijedi 100 miliona eura i da će Gareth Bale zbog toga biti pod velikim pritiskom u madridskom Realu.

Kraljevski klub je posljednjeg dana prelaznog roka za transfer fenomenalnog Velšanina londonskom Tottenhamu platio je 100 miliona eura.

‘Nijedan fudbaler ne vrijedi toliko. Na njemu je sada veliki pritisak. Pa, navijači Reala su zviždali Zinedinu Zidanu, po mom mišljenju najboljem fudbaleru u historiji. Nadam se da Bale ima mnogo strpljenja’, kazao je Ibrahimović za BBC.

On je Baleov prelazak u Real uporedio sa svojim dolaskom u Barcelonu iz Intera.

‘Sanjao sam da dođem u Barcelonu. Mada, poslije svega, mišljenja sam da je najbolji da neki snovi to i ostanu. Baleov prelazak mi liči na moj odlazak u Barcelonu. Ipak, mediji su ti koji su od svega napravili veliku priču i uticali na visinu transfera. Takođe, nije zanemarljivo ni to koliko je Real bio očajan da dovede neko zvučno ime’, dodao je Ibrahimović.

Posted by on 2013-09-13. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login