Zlatan Ibrahimović: Sretan sam što se Bosna i Hercegovina plasirala na SP

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović

U razgovoru za Fox švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović se dotakao svojih korijena, onih s područja bivše Jugoslavije.

„Sretan sam što se Bosna i Hercegovina plasirala na Svjetsko prvenstvo, po prvi put u historiji. Teška su vremena bila u bivšoj Jugoslaviji, pa su ovakvi uspjesi za svaku od tamošnjih zemalja veliki i pozitivni događaji,” rekao je Ibrahimović, te dodao:

„Da postoji, Jugoslavija bi imala strašnu nogometnu reprezentaciju. Šteta, lično bih bio uzbuđen da postoji takva jedna reprezentacija, jer sjajni igrači predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju…”

Na kraju je Ibrahimović oko Svjetskog prvenstva dodao:

„Naravno da ću gledati Svjetsko prvenstvo, ali definitivno neću nestrpljivo čekati svaku utakmicu. I sigurno neću svaku gledati, nema šanse. Navijat ću za one ekipe u kojima igraju moji suigrači. Neka neko od njih i postane svjetski prvak.”

Ibrahimović je otkrio kako nije egoističan. Naravno, za sve su krivi novinari.

“Novinari forsiraju takvu vrstu komunikacije sa mnom. Kad postavite glupo pitanje, onda dobijete i glup odgovor. Od početka karijere ljudi su me pokušavali prikazati kao bahatog i arogantnog, ali to nije istina. No na kraju dana jednostavno me boli briga”.

Posted by on 2013-12-23. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login