“Zmajeve” će u Torinu bodriti 7.000 navijača

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras će na “Allianz” stadionu u Torinu, u meču četvrtog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije, bodriti oko sedam hiljada navijača.

navijači, BiH
navijači, BiH

Brojni navijači sa zastavama i šalovima Bosne i Hercegovine od jutros defiluju ulicama i trgovima Torina.

Mjesto okupljanja navijača Bosne i Hercegovine predviđeno je na Corso Vittorio Emanuelle’ (Ugao Corso assino D’Azeglio i Parco del Valentino). Na tom mjestu moguće je parkirati sve autobuse i kombi vozila naših navijača. Od 18.00 sati sa istog mjesta će biti koordiniran polazak na stadion. Grad Torino će u tu svrhu bh. navijačima staviti na raspolaganje besplatno korištenje autobusa, saopćeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Kapije stadiona se otvaraju od 18.45 sati. Dozvoljeno je unošenje samo malih kišobrana na stadion. Upotreba i posjedovanje pirotehnike je strogo zabranjeno, u skladu sa italijanskim zakonodavstvom, navodi se u saopćenju.

Utakmica Italija-Bosna i Hercegovina igrat će se večeras od 20.45 sati na “Allianz stadionu slavnog Juventusa, kapaciteta 41.507 sjedećih mjesta.

Stadion je otvoren 9. septembra 2011. godine, a za njegovu izgradnju je utrošeno 155 miliona eura.

Posted by on 2019-06-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login