“Zmajevi”stigli u Vels, Sušić optimista

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Cardiff gdje ih u petak očekuje druga kvalifikaciona utakmica u ciklusu za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Velsa.

Sušić: Došli smo u Vels da na lijep i sportski način uzmemo tri boda.

Selektor Sušić je, između ostalog, kazao da se pomirio s činjenicom da u ekipi neće biti Emira Spahića, ali da može  sastaviti dobru ekipu.

“U odbrani će igrati Šunjić i Hadžić. Želio bih poručiti selektoru Velsa da smo mi ekipa koja igra fudbal i da smo došli da na jedan lijep i sportski način uzmemo tri boda”, kazao je Sušić.

Na pitanje o najboljem igraču Velsa Garethu Baleu, napadaču Real Madrida, bh. selektor je odgovorio da ga cijeni i da je odličan igrač.

“Najveća opasnost će nam dolaziti  od njega. Neće biti slobodan, ali nikoga neću žrtvovati da trči za njim devedeset minuta”, rekao je Sušić.

Reprezentativni golman Asmir Begović je izjavio da je  predstojeći  susret  prlilika da se ublaži razočarenje nakon  neočekivanog poraza na startu kvalifikacija od Kipra.

“Uvijek je teško igrati u gostima. Moramo pokriti sve igrače, ne samo Balea. Ne smijemo im ostaviti previše prostora. Borićemo se i ja vjerujem u naš kvalitet”,  izajavio je Begović.

Najbolji nogometaši BiH su na stadionu u Cardiffu obavili  posljednji trening na kojem je u našem timu i pored kiše i tmurnog vremena vladala vedra atmosfera, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Posted by on 2014-10-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login