ZOI ’84: Zimska sezona ovisi o isplati plaća radnicima

planine, BiH, turizam, turisti, skijanjeZimska turistička sezona 2014./15. na Olimpijskim planinama Igman i Bjelašnica ovisi o isplati plaća radnicima Kantonalnog javnog preduzeća
ZOI ‘84.

Radnici su u generalnom štrajku od polovine godine zbog neisplaćenih plaća i doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje.

Sada su pristali na isplatu devet i po plaća, iako im kasni 12, i najavili su da će se u tom slučaju vratiti svim radnim obavezama i pripremanju zimske turističke sezone.

Kažu da vjeruju da će plaće ubrzo biti na računu i da će ovaj put agonija u preduzeću biti prekinuta.

Predsjednik Sindikata preduzeća Alija Hodžić za Agenciju Fena je kazao da sezona neće biti otvorena ako ne bude odobren kredit za plaće i doprinose, ali naglasio je da je optimist da će pare biti na računima radnika.

– U suprotnom nemam rješenje, objašnjenje, plan – kaže Hodžić.

Direktor Ski-centra Igman i Bjelašnica Adnan Šerak također kaže da sezona neće biti upitna, ali kad radnici dobiju dogovorenih devet i po plaća.

S obzirom na to da prošle godine mašine nisu puno korištene ove godine neće biti potrebno puno vremena za remont i pripremu.

– Sve ćemo uraditi u skladu s propisima, ali kada ‘legnu’ plaće i doprinosi – navodi.

Posted by on 2014-11-11. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login