1. juli, dan za nenasilni građanski neposluh

otkaz, JMBG, protesti

Organizatori akcije Otkaz, koja će se održati sutra, 1. jula od 10 sati ujutro, pozivaju sve koji će podržati protest da se drže pravila nenasilja.

Zbog protestnog okupljanja jedne političke stranke ispred Parlamenta BiH današnja Kafa u 12 je otkazana. Protest se pred Parlamentom BiH nastavlja u ponedjeljak u 10 sati.

„Nenasilje mijenja svijet, nasilje ga uništava. Najvažniji mehanizam u borbi protiv nerada i bahatosti političkih elita su u solidarnosti ujedinjeni građani i građanke. Našim političarima odgovara nasilje. Jedino na nasilje imaju odgovor. Na pamet, hrabrost, humanost, solidarnost i nenasilje naši vlastodršci nemaju odgovore. Apelujemo na sve ljude da budu hrabri, dostojanstveni i složni kao dosad“, stoji u saopštenju.
Izađite i dajte im otkaz!

„U ponedjeljak, 1. jula 2013. godine, u 10 sati izađite zajedno ispred Parlamenta BiH u Sarajevu, izađite na ulice u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

1. juli je i Dan neplaćanja: ne kupujte i ne trošite ništa, ne punite budžete. Pokažite im čiji novac troše.
Organizatori su ranije saopštili da će na Dan neplaćanja, 1. jula, sarajevski taksisti besplatno voziti majke s djecom na proteste. Sve majke koje se s djecom upute pred Parlament BiH trebaju kontaktirati dispečersku službu putem telefona 061 230 970. Građani koji imaju bežičnu internet konekciju također su pozvani da je tog 1. jula otvore za prisutne.

Od 1. jula pa do 1. augusta traje Mjesec građanskog neposluha i solidarnosti, mjesec za odgodu plaćanja svih računa, kazni i dadžbina. Odgodite plaćanje računa do krajnjeg zakonom predviđenog roka. U zemlji u kojoj najviša zakonodavna vlast ne poštuje vlastite zakone, nećemo snositi sankcije za odgodu plaćanja, ali ćemo pokazati ko ih plaća.

Zapamtite ih sada. Svi koji su primali plate za nerad ne zaslužuju naše povjerenje. Mi se borimo za djecu, oni se bore za novac i naš glas na izborima. Uskratite im novac i glasove.

Posted by on 2013-06-30. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login