Godišnji koncert Sopota

koncert, Sopot

koncert, Sopot

Bend Sopot će 01. januara  u banjalučkom KSB-u održati svoj prvi koncert u 2015. godini, četvrti po redu Godišnji koncert, a ujedno i jubilarni 50. koncert u okviru Sopotnik turneje, koja već godinu dana promoviše istoimeni album.

Ovim Godišnjim koncertom Sopot će simbolično krunisati svoj rad u proteklih godinu dana gdje je uz studijski album Sopotnik, objavio i video spotove za numere  Energetsko more i Beskonačnost, svirao uživo na RTS-u u emisiji Bunt, na BHT-u i RTRS-u, odsvirao 50 živih nastupa u 28 regionalnih i evropskih gradova, i učestvovao na 15 festivala.

U 2014. Sopot je uradio i muziku za predstavu Gradskog pozorišta Jazavac pod nazivom “Od kolijevke pa do braka”, te pokrenuo i završio humanitarnu akciju “Molimo za kulturu – od Sopota za Ivu” gdje je bend trodnevnim nastupima na Demofestu prikupio sredstva za nabavku bas pojačala za dobojski etno sastav.

U reprizi novogodišnje noći, prije Sopota nastupiće specijalni gosti, bend Shizomantra, a nakon koncerta pult preuzimaju tajni DJ-evi. Cijena ulaznice je 5 KM.

Posted by on 2014-12-31. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login