Ivana Španović i Novak Đoković proglašeni najboljim sportašima godine

Novak Đoković

Novak Đoković

Priznanje za najboljeg sportistu u ženskoj konkurenciji pripalo je, drugu godinu za redom, atletičarki Ivani Španović, dok je u muškoj konkurenciji, po treći put nagrađen teniser Novak Đoković, odluka je sedmočlanog žirija Udruženja sportskih novinara Srbije.

Osim sportista godine, USNS dodjeljuje i priznanja sportskim novinarima, snimateljima i fotoreporterima. Predsjednik USNS-a Predrag Milinković rekao je da ovo udruženje svake godine izdvoji one koji su se svojim radom i uspjehom istakli u toku godine.

Navodeći da su u posljednje vrijeme sportski novinari pod velikim iskušenjem, “nisu dovoljno plaćeni te da ima i slučajeva kada su novinari pod pritiskom navijača ili nekih ljudi iz sporta“, Milinković je rekao da, takođe, postoje i situacije kada se ne poštuje novinarski kodeks.

“Ipak većina mojih kolega, veliki broj njih, veoma pošteno i časno obavlja svoj posao sa strašću i ljubavlju, doprinoseći razvoju sporta, a u velikoj mjeri taj njihov rad, njihova kreativnost zavisi od naših sportista koji nas svake godine obraduju sa svojim uspjesima“, kazao je Milinković.

Priznanje “Novinar godine” dodjeljeno je Radoslavu Simiću, novinaru Radio televizije Srbije, za elektronske medije i Zoranu Stojadinoviću iz Sportskog žurnala, za štampane medije.

Za “Kameru godine“ proglašen je snimatelj RTS-a Momir Milutinović, a za “Dopisnika godine” Budimir Cvjetić, dopisnik “Sportskog žurnala“ iz Zrenjanina. Nagrada „Branka Prelević” pripala je novinarki RTS-a Bojani Šumonji, a priznanje za “Životno delo” novinaru RTV Kagujevac Kazimiru Petroviću. Specijalno priznanje za ekskluzivu dodjeljeno je Vladanu Tegeltiji, novinaru SOS kanala.

Posted by on 2014-12-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login