Izložba Affana Ramića na trešnjevoj nedjelji

Počitelj

Počitelj

Tradicionalna manifestacija “Trešnjeva nedjelja” na kojoj će, uz izložbu Affana Ramića biti izvedena predstava Zijaha Sokolovića, bit će održana u nedjelju, 7. juna u Počitelju u Mostaru.

Uz izložbu i predstavu, na manifestaciji će se održavati i cjelodnevni glazbeni program kao i likovna radionica Centra za mlade Gorica pod nazivom “Prvi koraci”.

U povodu Ramićeve izložbe u Počitelju, historičarka i komparativistica književnosti Andrea Mekić, između ostalog, je napisala: “Ove godine na Trešnjevoj nedjelji u počiteljskoj koloniji očekuje se dolazak značajnog broja posjetitelja iz Sarajeva, Mostara, Čapljine i drugih gradova, ne samo zbog ugodnog druženja uz pjesmu i zrele trešnje, već i zbog jedinstvene prilike da, možda posljednji put, uživo i na jednom mjestu pogledaju radove slikara čije će ime ostati zlatnim slovima urezano u historiju bosansko-hercegovačke umjetnosti”.

Posted by on 2015-06-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login