Mađarski Sziget:”Najbolji evropski festival”

Sziget, festival

Sziget, festival

U holandskom gradu Groningenu, na ceremoniji sa preko 400.000 posjetilaca, za “Najbolji evropski festival” (Best Major Festival) proglašen je mađarski muzički festival – Sziget. Ovaj festival je u 2014. godini posjetilo skoro pola miliona ljudi.

Odluku o ovogodišnjem pobjedniku, kao i o nagrađenim izvođačima i promoterima, donio je veliki broj glasača zajedno sa novinarima i raznim ekspertima iz ove oblasti.

Festival koji je imao najbolji line-up po mišljenju publike je engleski “Glastonbury”, dok je „I love tehno“ iz Belgije najbolji – Indoor festival. “Tauron Nowa Muzyka” iz Poljske je proglašena za najbolji mali festival, a najbolji novi festival je “Down The Rabbit Hole” iz Holandije.

Jedini nagrađeni festival iz regije bivše Jugoslavije je Exitov “Sea Dance Festival” u Crnoj Gori, koji je ponio titulu – “Best Medium – Sized Festival”.

Posted by on 2015-01-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login