Maroku suspenzija za naredna dva Kupa nacija

MarokoMaroku je zabranjeno da učestvuje u naredna dva Afrička kupa nacija, što je kazna nakon povlačenja domaćinstva završnog turnira 2015. godine zbog straha od širenja ebole, saopćila je Afrička nogometna konfederacija (CAF).

Nogometni savez Maroka (FRMF) također je kažnjen novčano sa milion eura, a naloženo mu je da plati i osam miliona eura odštete CAF-u i njenim partnerima, dodaje se u saopćenju.

CAF je odbacio obrazloženje FRMF-a o povlačenju domaćinstva završnog turnira i potvrdio da je finansijski odgovoran zbog donijete odluke, prenosi Tanjug.

Zahtjev Maroka

Maroko je zatražio da Kup nacija bude odložen za godinu dana dok širenje epidemije smrtonosnog virusa ebole u zapadnoj Africi ne bude suzbijeno.

CAF je u novembru oduzela Marokancima prava na organizaciju Kupa nacija i završni turnir kontinentalnog prvenstva prebacila u Ekvatorijalnu Gvineju.

Ovogodišnji afrički Kup nacija u završnoj je fazi i u finalu u nedjelju sastaju se Gana i Obala Slonovače, dok dan ranije u borbi za treće mjesto igraju DR Kongo i Ekvatorijalna Gvineja.

Posted by on 2015-02-07. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login