Meho Kodro novi trener FK Sarajeva

Meho Kodro

Meho Kodro

Meho Kodro novi je trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Evo već tražim avio kartu kako bi došao u nedjelju na prvenstvenu utakmicu u Široki Brijeg gdje će derbi meč igrati moj budući klub”, govorio je Kodro, naglasivši:

“Ideja je da pogledam utakmicu, upoznam se sa ljudima iz Uprave, igračima, te od ponedjeljka se uključim u rad sa ekipom, potpišem ugovor i sve što ide dalje”.

Kodro je kazao i da će ugovor potpisati na 2,5 godine te da je zadovoljan uslovima dogovorenim sa čelnicima „diva sa Koševa“.

“Za mene je velika čast biti trenerom FK Sarajevo. Ujedno, to je i veliki izazov. Poznajem stvari i sve dobro što se dešavalo u i oko FK Sarajevo posljednjih mjeseci. Priča je ozbiljna i ponudu sam se prihvatio jer mislim da sa Sarajevom mogu napraviti velike stvari”, istakao je Kodro, u telefonskom razgovoru iz Španije dodavši:

“O saradnicima u stručnom štabu govorit ću po dolasku u BiH”.

Na pitanje može li obećati navijačima FK Sarajevo da će sa ekipom u ovoj sezoni osvojiti titulu prvaka BiH, na koju na Koševu čekaju od 2007. godine, nekadašnji briljantni napadač Barcelone i kratko selektor BiH, odgovorio je:

“I o tome bi opširnije kada dođem u BiH. No, kada sam rekao da zajedno možemo napraviti velike stvari, između ostalog, mislio sam osvajanje trofeja”.

Kao nogometaš Kodro je nosio dresove Veleža, Real Sociedada, Barcelone, Tenerifa, Alavesa i Maccabija iz Tel Aviva, a nastupao je za reprezentacije bivše Jugoslavije i BiH.

U trenerskoj karijeri bio je asistent u stručnom štabu Real Sociedada, a s klupe je vodio i nogometnu reprezentaciju BiH.

Posted by on 2014-09-27. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login