Najbolja zimska sezona za ZOI’84 u posljednjih 20 godina

 

Bjelašnica

Bjelašnica

Ovogodišnja zimska sezona na olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici najuspješnija je u proteklih 20 godina, a ukoliko nastavi dosadašnjom dinamikom i posjetom KJP ZOI ’84 imat će najbolju sezonu od osnivanja.

Te informacije Feni je saopćio direktor Ski-centra Bjelašnica – Igman Suad Jusić.

Zimska sezona je otvorena 20. decembra, Ski-centar je u rad pušten osam dana poslije. Od 28. decembra do 22. januara Igman i Bjelašnicu je posjetilo 200.000 gostiju.

Jusić je istakao da se do kraja sezone očekuje više od 250.000 gostiju.

Naglasio je da je u januaru samo trosjedna žičara prevezla više od 80.000 skijaša i posjetitelja.

– Od rata na ovamo imamo ubjedljivo najviše prihode – rekao je Jusić.

Planirano je da sezona bude otvorena do 15. aprila, ali zbog količine snijega postoji mogućnost prolongiranja.

Jusić je naglasio da se ubrzano radi na pripremi ljetnih sadražaja, a posjetio je da je ZOI ’84 tokom januara objavio tendere u vrijednosti od 20 miliona KM za obnovu devastiranih objekata, za kupovinu dodatnih topova za vještačko zasnježivanje i liftova.

Naglasio je da je ZOI’84 svojim radom uposlenicima uspio isplatiti pet plaća koje su isplaćene uz pomoć kredita i da je dubioiza iz proteklog perioda prošlost.

– Za 3,5 mjeseci smo obezbijedili velike sume novca, to je za svaku pohvalu. Budućnost preduzeća i prihoda nije upitna – zaključio je Jusić.

Posted by on 2015-03-13. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login