Narednih dana napokon ljeto, temperature preko 30 stepeni

ljetoU Bosni i Hercegovini u nedjelju će veći dio dana biti pretežno sunčano vrijeme.

Jači razvoj oblačnosti poslije podne će usloviti pljuskove i grmljavinu. Očekivana količina padavina je od 1 do 5, u područjima sa izraženim padavinama od 10 do 15 l/m2. Padavine se ne očekuju u jugozapadnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 14 do 22, a dnevne od 27 do 34 stepena.

U ponedjeljak će u BiH biti sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 14 do 23, a dnevne od 30 do 35 stepeni.

U utorak će u BiH biti sunčano i vruće. Prema kraju dana ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 14 do 23, a dnevne od 30 do 35 stepeni.

U srijedu će u BiH biti sunčano i vruće uz malu do umjerenu naoblaku Jutarnje temperature od 14 do 22, a dnevne od 27 do 34 stepena.

U četvrtak će u BiH biti sunčano i vruće uz malu do umjerenu naoblaku. Poslijepodne očekuje se postepeno naoblačenje, što krajem dana i u večernjim satima u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Očekivana količina padavina je od 1 do 5, u područjima sa izraženim padavinama do 10 l/m2. Jutarnje temperature od 14 do 23, a dnevne od 30 do 34 stepena.

U narednih pet dana nema obilnijih padavina i očekuje se porast temperature zraka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Posted by on 2014-08-10. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login