Sarajevo: Otežano vodosnabdijevanje

voda česmaVodosnabdijevanje u Sarajevu u dnevnim satima je veoma otežano. Stanje na izvorištima je veoma loše, podzemne akumulacije su u konstantnom padu, dotok vode u rezervoare je i dalje slab te se ne očekuje poboljšanje bez obilnijih padavina, saopćeno je iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

U naseljima: Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka, od Dolac malte do Marijin dvora, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Buća potok, Naselje Heroja – Sokolje, Hrasnica, Sokolovići, Brusulje, Obhodža i Faletići doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11.00 do 15.00 sati.

U toku noćnih sati, od 24:00 do 5:00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare-Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik i Sokolovići.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži dana danas od 9.00 do 16.00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju ulica: Jarčedoli, Kalemova, Obhodža, Hladivode, Čadordžina, Nusreta Šišića Dede, Barica, Stara cesta, Briješće brdo, Safeta Zajke, Orahovačka, Stari Kovači, Huseina Đoze, Trg Solidarnosti, Hifvzi Bjelevca, Trešnje, Komatin, Humska, Safvet bega Bašagića i Baščaršijski trg.

Iz Vodovoda apeluju na potrošače da vodu koriste što racionalnije, kako bi se osigurale dovoljne količine vode u rezervoarskim prostorima i održalo koliko-toliko normalno vodosnabdijevanje.

Posted by on 2015-09-14. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login