Tina Maze osvojila zlatnu medalju u spustu

Tina Maze

Tina Maze

Nakon što je u superveleslalomu bila druga, slovenska skijašica Tina Maze je osvojila zlatnu medalju u spustu na svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku.

Maze je do svog trećeg zlata i ukupno osme medalje na svjetskim prvenstvima stigla s rezultatom 1:45.89.

Druga je s dvije stotinke sekunde zaostatka bila Austrijanka Anna Fenninger, pobjednica super-g, pa su tako Maze i Fenninger u spustu zamijenile mjesta. Bronzanu medalju sa 34 stotinke sekunde zaostatka osvojila je Švicarka Lara Gut.

Hrvatice posljednje

Jedna od glavnih kandidatkinja za odličje Amerikanka Lindsey Vonn na koncu je bila peta.

Pobjednica u spustu na posljednjem svjetskom prvenstva u Schladmingu Francuskinja Marion Rolland nije branila zlato zbog teške ozljede koljena zadobivene u Cortini d’Ampezzo sredinom januara.

Za Maze je to treće zlato u karijeri, te ukupno osmu medalju na svjetskim prvenstvima. Slavila je i u veleslalomu 2011. i superveleslalomu 2013. godine.

U spustu su nastupile i dvije hrvatske skijašice Leona Popović i Andrea Komšić i zauzele su posljednja dva mjesta. Popović je bila 36. sa 7.99 sekundi zaostatka, a Komšić stepenicu niže sa 8.11 sekundi zaostatka.

U subotu je na rasporedu spust skijaša, a prijavljena su trojica hrvatskih predstavnika Natko Zrnčić-Dim, Istok Rodeš i Max Urllich.

Posted by on 2015-02-07. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login