Tradicionalna bh. kuhinja kao turistički pontencijal

bh. kuhinjaU Fojnici je održan drugi dio trening radionice o tradicionalnoj gastronomiji u funkciji valorizacije turističkih vrednota ruralnog područja Bosne i Hercegovine.

Trening radionicu organizovalo je Udruženje za promociju i razvoj ruralnog turizma “Alterural“ i Caritas BK BiH, u okviru prekograničnog IPA projekta (Srbija – BiH) “Razvoj turističkih destinacija planina Rajac i Vranica“.

Učesnici radionice su bili davatelji usluga iz oblasti ruralnog turizma te ljudi angažovani u turističkim organizacijama.

Kroz vježbe i demonstraciju istaknute su prednosti tradicionalne kuhinje u BiH, predstavljeni načini prezentacije tradicionalnih jela i kreiranje ponude na bazi dnevne posjete kao i na bazi višednevnog boravka turista.

Trening je obuhvatio i interaktivne sadržaje koji mogu biti dio ponude u ruralnom turizmu, saopćeno je iz Udruženja Alterural.

Posted by on 2013-02-20. Filed under Bosna i Hercegovina, Fojnica, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login