U maju u Jajcu sajam turizma i eko proizvoda STEP 2015.

Jajce

Jajce

Posljednji vikend u maju u Jajcu će biti u znaku Drugog Sajma turizma i eko proizvoda STEP 2015, a taj događaj označit će i početak turističke sezone u tom gradu.

Iz Općine Jajce navode da se očekuje da novi i obogaćeni sadržaji privuku veliki broj izlagača i posjetitelja.

Sajam će biti održan na otvorenom, u centru grada, između dvije kapije. Okupit će proizvođače eko proizvoda, predstavnike turističkih agencija i tour operatera, hotelijere i ugostitelje iz svih gradova BiH, ali i inozemstva.

Generalni pokrovitelj Drugog Sajma turizma i eko proizvoda STEP – Jajce 2015 je Općina Jajce, a nositelj aktivnosti je Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Jajce je grad s 28 nacionalnih spomenika i bogat prirodnim ljepotama. Sajam ima za cilj oblikovati i na najbolji način promovirati kulturno historijsku baštinu i prirodne potencijale, pa će jedan od sadržaja Sajma biti i okrugli sto namijenjen sudjelovanju dijaspore u razvoju turizma na području Jajca.

Posted by on 2015-03-13. Filed under Jajce, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login