U Modriči održana peta izložba meda i pčelarstva

U Modriči je jučer održana izložba meda i pčelarstva na kojoj je med i proizvode od meda izložilo 13 modričkih pčelara.

Izložbu, koju su u centru grada organizovali Udruženje pčelara Bagrem Modriča i Turistička organizacija Modriča, otvorio je načelnik modričke opštine Mladen Krekić.

Predsjednik Udruženja Anto Milardović rekao je da je cilj privredno–turističke manifestacije, koja se održava peti put u Modriči, promovisanje pčelarstva, proizvodnje meda i proizvoda od meda.

Milardović je najavio da će u narednom periodu Udruženje raditi na registraciji pčelara i pčelinjih društava, u skladu sa Zakonom o pčelarstvu. Do sada je, dodao je on, od 65 članova Udruženja, obrađena i resornom ministarstvu dostavljena dokumentaicja za 32 pčelara.

On je naglasio da med koji su danas izložili pčelari kontrolišu nadležne institucije.

“Kontrola i analize, koje je iniciralo Udruženje radi zaštite proizvođača, proizvoda od meda i korisnika, pokazali su da se u Modriči proizvodi med vrhunskog kvaliteta”, naglasio je Milardović

Članovi Udruženja danas su posjetili Dječije obdanište „Naša radost“ Modriča gdje su poklonili nekoliko kilograma meda, a djeci prigodne slikovnice o životu pčele i brizi ljudi za ove korisne insekte.

Svim učesnicima izložbe, koja je bila i prodajnog karaktera, uručene su zahvalnice.

I ove godine će u okviru Izložbe biti održano predavanje o pčelarstvu koje će večeras u Srpskom kulturnom centru održati pčelar iz Bijeljine Novak Đurić. Ovogodišnja tema je „Pčelinji proizvodi kao zdrava hrana i lijek“.

Posted by on 2012-08-08. Filed under Modriča, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login