U Sarajevu postavljanja skulpture – replike stećka bh. skulptora Adisa Fejzića

stećakSkulptura Adisa Fejzića koja je realizovana kroz savremen likovni pristup, a kao i većina njegovih radova inspirisana kulturom stećka, biti će predstavljena u četvrtak, 19. marta ispred zgrade Ministarstva kulture i sporta FBiH u Sarajevu.
Skulptura “Diptih – WiHi arhitrav” realizovana je zahvaljujući autorovoj prijavi projekta na jedan od javnih poziva Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti FBiH.

Više detalja bit će saopćeno na sutrašnjoj konferenciji za medije.

To će ujedno biti prilika za dijalog o nedovoljnom prisustvu skulptura u javnom prostoru u BiH i namjeri Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti FBiH da kroz ovaj i slične projekte doprinese sadržajnijem i smislenijem kreiranju javnog prostora.

Jedan od najpriznatijih bh. skulptora Adis Fejzić diplomirao je i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Trenutno radi kao slobodni umjetnik i asistent na Monash University u Melburnu u Australiji i doktorant je na Queensland College of Art – Griffith University (Australija).

Posted by on 2015-03-19. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login