a Faith No More najavili novi album nakon 18 godina

Faith No More

Faith No More

Američki rock bend Faith No More najavio je svoj prvi album u 18 godina, čiji je prvi singl pjesma “Motherfucker” koju su premijerno izveli na nedavnom koncertu u Londonu.

“Nadam se da nećemo zvučati kao hrpa starkelja… što i jesmo!”, poručio je basist Bill Gould u razgovoru za časopis Rolling Stone, otkrivši kako bend radi na novim materijalima.

Album, čiji je izlazak najavljen za travanj 2015., njihov je sedmi studijski album i ujedno prvi koji objavljuju samostalno, pod vlastitom etiketom Reclamation Records.

Bend na albumu radi već oko godinu i pol dana, a zajedno su ponovno počeli pisati nekoliko godina nakon prvog ponovnog okupljanja, u pauzi od novih nastupa, otkrio je Gould.

“Nismo bili na turnejama a imali smo pjesme na kojima smo radili i koje smo smatrali prilično dobrima. Pomislili smo – zašto ne osnujemo
vlastitu etiketu i na neki način ‘vratimo’ vlastitu budućnost?”, kazao je.

U tome duhu svoju su etiketu nazvali Reclamation Records (reclaim – vratiti, povratiti), a prvi singl “Motherfucker” izlazi 28. studenoga u distribuciji diskografske kuće Icepac Recordings u vlasništvu frontmena Mikea Pattona.

“Mislim da će novi album malo podići stvari. Neki su dijelovi prilično moćni dok neki ostavljaju puno ‘prostora’, a istodobno će tu biti dosta toga poznatoga”, kazao je Gould, dodavši kako se svi osjećaju kao da “rade pravu stvar”.

Posljednji LP album Faith No Morea je “Album of the Year” iz 1997., Bend se nakon toga 1998. raspao, da bi 2009. najavio ponovno okupljanje te krenuo na povratničku koncertnu turneju.

Nakon gotovo dvogodišnje pauze nastupili su u ovogodišnjem srpnju u londonskom Hyde Parku, gdje su premijerno izveli dvije nove pjesme – “Motherfucker” i “Leader of Men”. Bend je potom najavio “kreativnije razdoblje”. “Povratnička turneja je završila, u 2015. stvari će se promijeniti”, poručili su 20. kolovoza u poruci na svojem Twitter profilu.

Posted by on 2014-09-08. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login