Ahmed Imamović: Politika je uništila Narodno pozorište u Mostaru

 Ahmed Imamović

Ahmed Imamović

Poznati bh. redatelj Ahmed Imamović uputio je pismo podrške Sindikatu Narodnog pozorišta u Mostaru u kojem ističe kako se politika može u sve miješati, ali ne i u umjetnost.

– Čuo sam da ste stupili u štrajk, žao mi je da je do toga moralo doći, ali očigledno niste imali drugog načina (…) Očigledno, čemu sam i ja svjedok, je to da je politika uništila hram kulture kakav je vaša kuća – ističe Imamović, te poziva djelatnike mostarskog Pozorišta da istraju u svojim zahtjevima.

– Hvala vama što ste hrabri, ustrajte da se konačno sankcioniraju politike i politički vazali koji ugnjetavaju umjetnike, vatrogasce, Srbe, Hrvate, Bošnjake i ostale. Stojim uz vas, samo vas molim da ovaj put crnim platnom ne pokrivate Pozorište, već institucije koje su vas i naš Mostar dovele u ovakvo stanje – poručio je Imamović.

Kao najodgovornijeg za trenutno stanje u Pozorištu Imamović smatra Šemsudina Gegića za kojeg je kazao kako je on “mali čovjek, velikih ambicija čiji su talenat i menagerske sposobnosti dijametralno suprotni njegovoj ambiciji”.

Posted by on 2014-04-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login