Aplikacije postaju sve veći biznis

mobitel Biznis sa aplikacijama postaje vrlo ozbiljna stvar i svi oni koji su u početku samo odmahivali rukama i smatrali kako je to prolazan trend te da u tome nema neke zarade, svjesni su kako su pogriješili.

Programeri zato razmišljaju na koji način da predstave svoju aplikaciju na tržištu te kako da monetiziraju aplikacije. Sadržaj je vrlo bitan, no i način kako predstaviti aplikaciju na tržištu. Kvalitetan marketing je osnova svega jer samo aplikacije za koje se zna su uspješne.

Možete imati kvalitetan sadržaj no ako aplikaciju niste predstavili na pravi način, onda vam sve pada u vodu. Korisnici sve više koriste aplikacije a da to nije samo neosnovana tvrdnja pokazuje nam Nielsen istraživanje.

Prema njihovom istraživanju primjetno je kako korisnici sve više provode vremena sa aplikacijama u zadnje dvije godine. Korištenje aplikacija je u zadnjem kvartalu 2014. godine bilo 37 sati i 28 minuta dok je prije dvije godine ta brojka iznosila 23 sata i dvije minute.

Čini se kako potrošači sve više vremena provode sa aplikacijama te su spremni svoje vrijeme potrošiti na njih. Posebno je zanimljiv podatak kako muški rod instalira više aplikacija nego žene – 27,2 posto u odnosu na 26,3 posto.

Osim toga, korisnici pristupaju jednakom broju aplikacija nego prije dvije godine – u prosjeku taj broj iznosi 26,7 aplikacija. No, žene zato više vremena provode s svojim aplikacijama nego muškarci – 38 sati i dvije minute prema 36 sati i 51 minutu.

Korisnici najviše vole zabavne aplikacije te je njih 76 posto odigralo neku igru u posljednjem tromjesečju 2014. godine. Vrlo su popularne muzičke i filmske aplikacije te ih korisnici vrlo rado koriste.

Posted by on 2015-07-10. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login