Banja Luka: Udomljeno 290 pasa

psi

U prva dva mjeseca ove godine zaposleni u Higijeničarskoj službi grada su s banjolučkih ulica sklonili 144 psa i 146 štenadi.

– Nastavlja se dobra praksa humanih ljudi koji pružaju novi dom napuštenim psima, tako da je u pomenutom periodu 35 pasa zbrinuto kod novih vlasnika – kaže Danira Pipić-Manojlović, koordinator za analitiku i odnose s javnošću u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u Administrativnoj službi Grada i dodaje da je devet pasa koji su odlutali vraćeno vlasnicima.

Prema njenim riječima, u prihvatilištu se vodi briga o napuštenim psima i pruža odgovarajuća veterinarska zaštita.

– Svi psi koji se daju na besplatno usvajanje prolaze, pored veterinarskog pregleda, vakcinisanja, mikročipovanja i test procjene karaktera – ističe Pipić-Manojlovićeva.

Ona dodaje da u prihvatilištu osim mnogobrojnih mješanaca privremeni dom su našli i vučjaci, samojed i koker španijel.

Higijeničarska služba grada svakodnevno obilazi centar grada i reaguje na pozive građana.

– Po hvatanju ili preuzimanju psa, pas se transportuje u prihvatilište gdje se smješta u karantin i posmatra deset dana – kaže Slaven Grbić, rukovodilac Higijeničarske službe.

Prema riječima Grbića, Grad i Higijeničarska služba organizuju radionice u osnovnim školama sa ciljem kreiranja odgovornog vlasnika i bezbjednosti u kontaktu sa psima.

– Apelujemo na građane da se brinu o svojim ljubimcima, a ukoliko žele da usvoje napuštenog ljubimca mogu da se obrate za sve informacije na telefone (051) 484-800 ili 065/481-366 – dodao je Grbić.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login