Baždarević: Nećemo mijenjati koncept igre bazirajući se na povrede Iraca

BiH, IrskaFudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Irske danas će na stadionu ”Bilino polje” u Zenici odmjeriti snage u prvom meču baraža za nastup na Evropskom prvenstvu 2016. u Francuskoj.

Selektor BiH Mehmed Baždarević može biti zadovoljan formom bh. reprezentativaca. Baždarević na konferenciji za medije nije želio kazati koju taktiku namjerava koristiti protiv Iraca, ali naglašava da je najbitnije da njegovi igrači daju svoj maksimum i ispoštuju ono što se dogovore u svlačionici, te da se bh. tim mora fokusirati na svoju igru, a ne na probleme s povredama koji muče sutrašnje protivnike BiH.

– Nećemo mijenjati koncepciju naše igre bazirajući se na povrede i probleme Iraca. Ne smijemo mnogo razmišljati o povredama Iraca, koji imaju kvalitetne igrače koji mogu zamjeniti one koji ne igraju. Ne bojimo se Iraca, ali oni su kroz kvalifikacije pokazali da se mogu nositi s velikim protivnicima. Dobri su, ali i mi imamo kvalitet da im se suprotstavimo – izjavio je Baždarević.

Dodao je da trenutna forma igrača može napraviti razliku, te da su svi bh. reprezentativci upoznati s igrom i kvalitetima protivnika, kao i da posjed lopte može biti veoma važan.

Kapiten bh. selekcije Edin Džeko vratio se u reprezentaciju nakon izbivanja zbog povrede i naglašava da je spreman kao i ostatak ekipe da danas u Zenici ponovo da sve od sebe kako bi izborio nastup na jednom velikom takmičenju.

– Protekli rezultati su pokazali da ekipa može igrati i bez bitnih igrača, ali ja sam sada tu da na terenu dam sve od sebe i obradujem bh. navijače. Znam skoro sve irske igrače koji su dobri nogometaši i sigurno je da imaju individualni kvalitet, ali najveća snaga te selekcije je zajedništvo. Irci daju više od sto posto i nikada se ne predaju. Svi želimo ići na Euro i sigurno je da nas očekuje težak ispit naglasio je napadač Rome.

Kapiten bh. tima smatra da u ovim mečevima niko nije favorit, te da su šanse oba tima za plasman u Francusku podjednake. Džeko ističe da BiH nije u prednosti zbog većeg broja nogometaša koji nastupaju u elitnom nogometnom takmičenju Ligi prvaka, te da svi bh. igrači vole igrati na ”Bilinom polju” jer taj stadion za njih ima posebno značenje.

– Ova generacije je uspjela izboriti nastup na Svjetkom prvenstvu i sada želi otputovati na Euro. Svi znamo zašto smo ovdje i mislim da smo spremni – zaključio je Džeko.

Posted by on 2015-11-13. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login