Bh. planine među najljepšim u Evropi

Jahorina, skijanje

Jahorina

Britanski portal namijenjen promociji turističkih destinacija u svijetu Cheapflights pisao je o Bosni i Hercegovini, za koju je naveo da je to najbolje čuvana tajna Evrope, koja ljubiteljima zimskog turizma nudi pravu idilu, po mnogo povoljnijim cijenama nego što je to u drugim evropskim zemljama.

Portal piše kako se, nakon sukoba koji su zemlju zadesili ’90-ih godina, turizam u BiH razvija polako ali sigurno.

Planine koje se nalaze oko Sarajeva, glavnog grada BiH, prije svega Bjelašnica i Jahorina, mogu „postići go“ prije nego druge evropske ski destinacije, a to je, na prvom mjestu, zbog manjih gužvi na ski stazama i mnogo niže cijene.

Cheapflights preporučuje Jahorinu koja nudi 25 km skijaških staza, a navodi da ne treba zaboraviti i poznato bosanskohercegovačko gostoprimstvo.

Preporučuju i planinu Bjelašnicu, za koju navodi da se nalazi tek 25 km od Sarajeva, i da nudi veliki broj strmih padina i nevjerovatno jeftine ski karte.

Posted by on 2015-01-22. Filed under Pale, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login