BiH među najuzbudljivijim svjetskim turističkim destinacijama

BiH, turizam, Bosna i Hercegovina, zajedno sa Australijom i Bahamima, prekrasna je turistička destinacija koja nudi izvanredne mogućnosti za sve one koji se odluče da posjete ovu egzotičnu evropsku zemlju, piše ugledni list “The Economic Times”. List donosi opsežan tekst o uzbudljivim turističkim destinacijama u svijetu, među kojima je i naša zemlja. Riječ je o turističkim destinacijama koje pružaju doživljaj koji posjetioci pamte i nakon boravka u tim zemljama.

“Ljudi putuju cijelim svijetom kako bi doživjeli najbolja i najljepša iskustva. Ako to želite, planirajte odmor u Australiji, gdje možete iskusiti nezaboravno ronjenje i morski život, kao i u Bosni i Hercegovini, gdje možete doživjeti nezaboravno planinarenje na tamošnjim planinama, ali i osjetiti kulturno bogatstvo Jugoistočne Evrope”, piše “The Economic Times”.

List opisuje Bosnu i Hercegovinu kao prekrasnu turističku destinaciju, koja nudi izvanredne mogućnosti.

Ova zemlja, koja se nalazi u Jugoistočnoj Evropi, nudi bogat ruralni turizam, a u planinskim područjima postoji veliko bogatstvo šuma, rijeka i jezera, ambijent koji nudi beskrajne i izvanredne mogućnosti za nezaboravnu avanturu. Start za planinski biciklizam je u samom glavnom gradu Sarajevu, odakle se vozi preko olimpijskih planina Igmana i Bjelašnice, pa sve do Lukomira, najviše nadmorske tačke u zemlji, navodi se u tekstu.

“The Economic Times” navodi kako, osim ove lokacije, postoje i mnoge druge prekrasne destinacije, uključujući područje planine Prenj, planinskog masiva Dinarida na jugu Bosne i Hercegovine.

Posted by on 2014-04-06. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login