BiH: Posao na jedan dan za 1000 srednjoškolaca

mladi, posaoUdruženje INFOHOUSE sa partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine danas  organizira osmi ‘Socijalni dan’, kada poslodavci zapošljavaju srednjoškolce na jedan dan, u okviru projekta  Voloniraj-kreiditiraj 2014.

Već osmu godinu Udruženje INFOHOUSE zajedno sa partnerima projekta i poslodavcima pruža srednjoškolcima da na jedan dan vide kako izgleda obavljati različite funkcije na različitim poslovima, te tom prilikom zarade 20 KM. Sve dnevnice koje srednjoškolci zarade na Socijalnom danu biti će uplaćene od strane poslodavaca u ‘Fond Socijalni dan’, koje će biti iskorištene u realizaciju ideja i projekata učenika srednjih škola koji su učesnici projekta.

Socijalni dan će u isto vrijeme biti organiziran u 63 grada iz cijele BiH, a ukupno će više od 1000 srednjoškolaca u više od 150 institucija/firmi/organizacija imati priliku raditi na jedan dan.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.

Ovo je za mlade ljude iz cijele BiH rijetka prilika kojima se pruža da steknu radno iskustvo.

Posted by on 2014-10-28. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login