Blatter: Timovima oduzimati bodove zbog rasističkih incidenata

 

FIFA, Sepp Blatter

FIFA, Sepp Blatter

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter rekao je  da bi timovi zbog rasističkih incidenata ubuduće trebalo da budu kažnjavani oduzimanjem bodova  Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter rekao je danas da bi timovi zbog rasističkih incidenata ubuduće trebalo da budu kažnjavani oduzimanjem bodova.

“Najveći problem koji imamo na južnoameričkom kontinentu u posljednje vrijeme jeste rasizam i diskriminacija. To je neprihvatljivo”, izjavio je Blatter na početku kongresa Južnoameričkih nogometnih konfederacija (CONMEBOL) u paragvajskoj prijestolnici Asuncionu.

On je naglasio da je neophodno oduzimati bodove timovima koji su umiješani u incidente sa rasizmom.

“Moramo u takvim slučajevima da oduzimamo bodove i izbacujemo timove u niži rang. U trenutku kada budemo imali hrabrost za to, diskriminacije će nestati”, rekao je Blatter.

Najnoviji rasistički incident u južnoameričkom nogometu bio je slučaj panamskog napadača Luisa Tejade, člana peruanskog tima Juan Aurich, koji je prošle sedmice, revoltiran zbog rasističkih uvreda od navijača Cienciana, napustio teren usred meča.

Posted by on 2015-03-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login