‘Blurred Lines’ najprodavaniji singl u 2013.

Justin Timberlake Blurred Lines

Justin Timberlake Blurred Lines

Justin Timberlake je odnio titulu najprodavanijeg albuma u 2013. godini u SAD-u, njegov “The 20/20 Experience” prodao se u 2,43 miliona primjeraka, ali je među najprodavanijim singlovima na prvom mjestu Robin Thicke i pjesma “Blurred Lines” koju su s njim radili Pharrell Williams i T.I.

Ljetni hit prodan je u nevjerojatnih 6,5 miliona digitalnih primjeraka pjesme, što ga je postavilo na prvu poziciju ispred dvojca Macklemore & Ryan Lewis i njihove pjesme “Thrift Shop” koja se prodala u 6.15 miliona primjeraka.

Osim ovoga, Macklemore & Ryan Lewis su jedini koji imaju dvije pjesme u top 10 naprodavanijih u prethodnoj godini – “Can’t Hold Us” se nalazi na osmom mjestu s 4,26 miliona prodanih primjeraka.

Ipak, Robin Thicke je uspio osim nagrade za najprodavaniji singl osvojiti i jedno manje laskavo priznanje u vidu titule “seksista godine” – zbog spota za ovu pjesmu.

Deset godina nakon lansiranja iTunes Store i nakon što je SoundScan počeo pratiti digitalnu prodaju, 2013. je prva godina u kojoj se osjetio pad u ovim područjima, piše Billboard.

Sve u svemu, prodaja pojedinačnih singlova je pala za 6 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Posted by on 2014-01-08. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login