Brčansko ulje nagrađeno regionalnom nagradom za kvalitet

BimalNa ocjenjivanju kvaliteta jestivih ulja u okviru 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, Bimal jestivo ulje je proglašeno dobitnikom više zlatnih medalja za kvalitet suncokretovog ulja i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Brčanski proizvođač jestivih ulja već dugi niz godina potvrđuje kvalitet svojih proizvoda na jednom od najvećih poljoprivrednih događaja u regiji, sa tradicijom ocjenjivanja kvaliteta proizvoda od vrhunskih stručnjaka, saopćeno je iz Bimala.

Pored zlatnih medalja za kvalitet suncokretovog ulja i ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje se proizvodi u Italiji bez ikakvih hemijskih tretmana, Bimal kompanija je dobitnik pehara novosadskog sajma zbog tradicionalno visokog kvaliteta jestivih ulja.

U ime kompanije Bimal, nagrade je primila Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija.

“Bimal danas ima sedam implementiranih standarda kvaliteta i 65 posto svojih proizvoda plasira na izvozna tržišta koja prepoznaju taj kvalitet. Međutim, kao jednom od vodećih proizvođača jestivih ulja na području Jugoistočne Evrope, veoma nam je važno da je kvalitet Bimalovih proizvoda prepoznat na domaćem, regionalnom tržištu”, kazala je Pucar.

Fabrika za proizvodnju jestivih ulja Bimal, u svojim pogonima u Brčkom, proizvodi suncokretovo, sojino i repičino ulje u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.

Pored jestivih ulja, Bimal proizvodi suncokretov i sojin lecitin, kao i proteinsku sačmu za proizvodnju stočne hrane.

Bimal je prva fabrika u regiji koja je implementirala Dunav soja standard koji garantuje proizvodnju genetski nemodifikovane sojine sačme, kako za domaće tržište, tako i za plasman na tržište Evropske unije.

Posted by on 2015-05-15. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login