CCleaner od sada dostupan i na smartfonima

CCleaner

CCleaner

CCleaner je godinama bio sinonim za softversko čišćenje računara. Međutim, ova popularna aplikacija sada je postala dostupna i za Android uređaje.

Naime CCleaner će za vas ubrzati izvođenje rada na pametnom telefonu kroz jedan pritisak dugmeta (sigurno čisti “smeće” koje se akumuliralo na vašem telefonu, cache aplikacija, browser history, cliboard sadržaj, stari call logovi itd.).

CCleaner će omogućiti i da brže deinstalirate aplikacije na vašem uređaju, barem puno brže nego kroz standardni meni. Veoma je lagan za korištenje jer odmah možete pristupiti izbornicima koji prikazuju aplikacije koje su instalirane ili izbornicima vezanim za čišćenje.

Npr. možete tačno izabrati gdje oslobađati prostor: samo označite kvačicom na Cache ili Browser History, a ne na Call Logs i imate totalnu kontrolu.

CCLeaner zauzima jako malo memorije, a osim direktorija za čišćenje moguće je provjeriti zauzetost procesora i RAM memorije, procenat istrošenosti baterije te temperature komponenti.

Iako je besplatna, u aplikaciji nema oglasa, a još jedna zanimljivost je da CCleaner može raditi i u pozadini te za vas odrađivati neke od gore spomenutih stvari.

Za sada, u aplikaciji nisu uočenu bugovi ili zastoji u radu, a u novoj verziji su dodate Autostart i Background Srvice opcije, dok je unaprijeđen i sam dizajn aplikacije.

 

Posted by on 2015-05-13. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login