Čitanje snažno pospješuje zdravlje i socijalne vještine

čitanje

čitanje

Udubljivanje u dobru knjigu jača sposobnost ljudi da se povežu s drugima i povećava njihovu empatiju, pokazalo je istraživanje koje u ponedjeljak prenosi BBC.

Istraživanje provedeno za Reading Agency pokazalo je da čitanje iz užitka čini puno više od samog poboljšanja obrazovnih rezultata.

Jedna nedavna studija provedena na 4.000 odraslih pokazala je da čitanje iz užitka može pomoći u poboljšanju njihovog društvenog života i socijalnih vještina. Kod djece ono može pomoći u boljem emocionalnom razumijevanju, kažu znanstvenici. Djeca ne samo da obogaćuju vokabular vezan uz osjećaje nego i proširuju i produbljuju svoje znanje o emocijama i počinju ih bolje razumijevati.

Općenito, studija je utvrdila da je čitanje povezano s uživanjem, relaksacijom i privremenim bijegom od stvarnosti. Oni koji redovito čitaju manje će osjećati stres i depresiju, imaju veće samopoštovanje, bolje se nose s teškim situacijama i bolje spavaju.

Posted by on 2015-08-12. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login