Danas počinje 6. bijenale umjetnosti minijature BiH u Tuzli

 Tuzla, BKCSve je spremno za svečano otvaranje Šestog bijenala Umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine (6. BUM BiH) koje će se održati danas u Galeriji BKC-a Tuzla, s početkom u 18 sati.

Direktor 6. bijenala i direktor BKC-a Tuzla Semir Fejzić kazao je da će svoje radove izložiti 150 umjetnika iz BiH, Francuske, Nizozemske, Engleske, Njemačke, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Stručni žiri Šestog bijenala, na čelu s predsjednicom Liljanom Perduv Misirlić, odlučilo je da su nagrade dobili: Mehmed Klepo za crtež, Josip Mijić za slikarstvo, Ninoslav Kovačević za grafiku, te Nesim Tahirović za skulpturu i instalaciju. Elma Alić dobitnica je nagrade “Aleksandar Aco Adamović”, a posebno priznanje žirija, koje se ove godine prvi put dodjeljuje, dodjelit će se Mustafi Skopljaku. Grand prix Bijenala pripast će Stjepanu Milošu.

Izložba radova 6. bijenala “Umjetnost minijature Bosne i Hercegovine” bit će postavljena do 20. novembra.

Posted by on 2011-10-20. Filed under Kultura, Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login