Dani Boračkog jezera od 22. do 25. maja

Boračko jezero

Boračko jezero

Eko Selo Boračko jezero u saradnji s ostalim nevladinim organizacijama (NVO) organiziralo je manifestaciju “Dani Boračkog jezera” koja će biti održana u periodu od 22. do – 25. maja. Eko Selo Boračko jezero i ostale NVO u BiH rade na promociji i zaštiti  prirodnih ljepota Neretve i Boračkog jezera kojima do sada nije posvećena dovoljna pažnja.

U sklopu manifestacije, između ostalih sadržaja, održat će se Otvaranje ljetne turističke sezone na Boračkom jezeru, kao i radna akcija čišćenja i uređenja obalnog i priobalnog dijela Boračkog jezera uz učešće preko 100 volontera.

Osim navedenog, bit će održan i dvodnevni okrugli sto “Turizam i ekologija”, eko radionice, eko kamp te promocija projekta “Zero waste” Federalnog ministarstva turizma i okoliša, čiji je cilj stvaranje društva bez otpada.

Također će biti održan i performans “Vilinska noć” uz učešće velikog broja poznatih bosanskohersegovačkih umjetnika, saopćeno je iz Eko Sela Boračko jezero.

Posted by on 2015-05-19. Filed under Konjic, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login