Džeko produžio angažman kao ambasador UNICEF-a

Edin Džeko,UNICEF

Edin Džeko,UNICEF

Kapiten nogometne reprezentacije Bosbe i Hercegovine Edin Džeko, koji je od 2009. godine prvi ambasador UNICEF-a iz BiH, prihvatio je u utorak poziv predstavnika UNICEF-a za BiH Aymana Abu Labana da produži angažman ambasadora dobre volje za dobrobit sve djece.

‘Proteklih godina dali ste svoj veliki svoj doprinos u promociji prava djece u Bosni i Hercegovini, posebno one najranjivije, i nadam se da ćete nastaviti da budete uvjerljiv i elokventan zagovornik dječijih prava koji je uvijek u mogućnosti privući pažnju na probleme s kojima se djeca susreću kao i na druge teme bitne za djecu. Također sam uvjeren da vaša reputacija, talent i pojava u medijima i javnosti pomoći UNICEF-u da pošalje jake poruke kojima će doprijeti do srca i misli naroda u BiH” – kazao je Abu Laban kapitenu bh. reprezentacije prilikom predavanja pozivnog pisma u Trening kampu reprezentacije BiH u Zenici.

” Sretan sam da vam kažem jedno veliko da, i da nastavimo kao i do sada pomagati da sva djeca u Bosni i Hercegovini imaju jednake mogućnosti. Kao i uvijek do sada, sretan sam što imam priliku biti dio UNICEF priče, na što sam posebno ponosan. Najsretniji sam kada vidim dječiji osmijeh i rad sa djecom me svaki put iznova i iznova ispunjava, daje mi snagu da istrajem. Jedni smo drugima najveća podrška ”- rekao je Džeko, prihvatajući poziv da nastavi s angažmanom ambasadora dobre volje.

Ambasadori UNICEF-a su poznate ličnosti iz različitih oblasti javnog života koji su voljni da svojom popularnošću doprinesu podizanju svijesti javnosti o ciljevima i prioritetima UNICEF-a, kako bi se doprlo do što više ljudi širom svijeta, prenosi portal “ZaSvakoDijete.ba”

Posted by on 2015-03-25. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login