Facebook uvodi tri promjene: Očekujte pad posjeta i prometa

Facebook

Facebook uvodi tri velike promjene u funkcionisanju naslovne stranice (News Feeda), a promjena algoritma u ovom polju će uzrokovati značajan pad posjeta i prometa na stranicama.

Više od godinu dana, veliki broj oglašivača i administratora Facebook stranica imali su ogromnu korist od velikog prometa na njihovim stranicama koji je funkcionisao putem društvenih mreža.

Ipak, iz uprave Facebooka je saopšteno da je proces uvođenja tri velike promjene već počeo, a rezultat će se manifestovati u značajnom padu posjeta stranica, prenosi Business Insider.

“Želimo vas obavijestiti o promjeni koja će uticati na oglašivače i medije”, kazao je Maks Eulenstein, produkt menadžer Facebooka.

Tri promjene koje se uvode:

– Korisnici Facebooka će moći vidjeti više od jednog posta sa istog izvora na naslovnoj. Raniji algoritam to nije dozvoljavao.

– Facebook će prioritizirati sadržaj naslovnice. Druga izmjena će osigurati da sadržaj koji objavljuju vaši prijatelji bude pozicioniran više na naslovnici.

– Postovi koje su vaši prijatelji komentarisali ili “lajkovali” će biti sakriveni. Ovo će posebno pogoditi reach stranica. “Priče koje objavite će se pojaviti na naslovnoj pozicionirane jako nisko ili nikako”, stoji u saopštenju sa Facebooka.

Posted by on 2015-04-30. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login