Federica Mogherini danas i sutra u BiH

Federica Mogherini

Federica Mogherini

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini u petak i u subotu.

Zvaničnica EU-a će u okviru posjete prisustvovati i obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici, javlja agencija Fena.

Mogherini će se u petak u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem i ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadkom, najavljeno je iz Delegacije EU-a u Bosni i Hercegovini.

Upravljanje krizama

S vlastima Bosne i Hercegovine u petak će razgovarati o reformskom procesu u kontekstu evropske perspektive, kao i o drugim pitanjima.

Planirano je da Mogherini u ime EU-a potpiše Okvirni sporazum o učešću Bosne i Hercegovine u operacijama Unije za upravljanje krizama.

Glasnogovornik Delegacije EU-a u Bosni i Hercegovini Andy McGuffie je za agenciju Srna kazao kako će Mogherini predstavljati EU 11. jula na komemoraciji u Srebrenici, kada će biti obilježeno 20 godina od genocida u tom bosanskohercegovačkom gradu.

Posted by on 2015-07-10. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login