Filmovi Elme Tataragić i Eve Cvijanović na Berlinaleu

BerlinaleMeđunarodni filmski festival u Berlinu objavio je većinu svojih programa. Iako se u programu nisu našli bh. filmovi, u do sada objavljenim programima 67. Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu, ipak će BiH imati svoje predstavnike.

U programu Panorama među dvadesetak pažljivo odabranih filmova svjetsku premijeru imat će i film “Kada dan nije imao ime” rediteljice Teone Mitevske, za koji su scenarij pisale bh.scenaristica Elma Tataragić i makedonska rediteljica Teona Mitevska, a producentica filma je Labina Mitevska. Film je snimljen na lokacijama u Makedoniji.

U programu Generation bit će prikazan kratki animirani film Ježeva kućica nastao u koprodukciji Hrvatske i Kanade, a čiju režiju potpisuje Eva Cvijanović (koja je rođena u Sarajevu i živi u Kanadi ).

Film je snimljen prema istoimenoj priči Branka Ćopića.

Objava glavnog takmičarskog programa 67. Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu, očekuje se uskoro kada će se znati tačni datumi premijera oba filma.

Na ovogodišnjem festivalu u Berlinu bit će prisutne delegacije Sarajevo Film Festivala, Udruženja filmskih radnika BiH te brojnih bosanskohercegovačkih producentskih kuća.

Posted by on 2017-01-27. Filed under Film & Muzika, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login