FSS: Bez albanskih navijača u Beogradu

Fudbalski savez ČeškePovjerenik za sigurnost Nogometnog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov rekao je da navijači Albanije definitivno neće moći prisustvovati utakmici protiv Srbije u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i da će u suprotnom svaki pojedinac biti odstranjen i procesuiran u skladu sa zakonom.

“Novost je da navijači Albanije neće biti na stadionu, pošto je njihov savez uvažio preporuku UEFA. Ulaznice koje su dobili bit će nam vraćene i utakmici će prisustvovati samo domaći navijači. Svaki navijač Albanije koji bude na stadionu (s navijačkim obilježjima, prim. aut) biti će odstranjen i kasnije procesuiran”, rekao je Mirkov Tanjugu.

On je dodao da će isti princip važiti i za navijače Srbije, kada reprezentacija Srbije bude gostovao u Elbasanu 8. oktobra sljedeće godine.

FSS je prvobitno predložio albanskom savezu da nacionalne reprezentacije odigraju međusobne utakmice bez prisustva gostujućih navijača, što su Albanci prvo odbili, ali su na kraju poslušali preporuku UEFA-e.

Predstavnici FSS nisu mogli da garantirati sigurnost gostujućim navijačima, pošto Albanci nisu željeli dostave popis imena i prezimena navijača, iako je to predviđaju propisi UEFA-e.

Utakmica skupine i kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj između Srbije i Albanije igra se u utorak, u 20:45 sati, na stadionu Partizana.

Posted by on 2014-10-13. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login