Glavni centar za brojanje glasova u Zetri

CIKBiHOlimpijska dvorana “Zetra” bit će sjedište Glavnog centra za brojanje glasova birača na općim izborima koji će u Bosni i Hercegovini biti održani u oktobru, odlučeno je na sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

CIKBiH je usvojio zaključak o utvrđivanju fonta i veličine slova i načina postupanja u slučaju istih prezimena i imena kandidata na glasačkom listiću.

Prema usvojenom zaključku, u slučaju istog prezimena i imena kandidata na istom glasačkom listiću za Opće izbore 2014. godine, iza prezimena kandidata dodat će se ime jednog roditelja, saopćeno je iz CIKBH.

Centralna izborna komisija BiH uvažila je žalbe političkih subjekata Komunističke partije i Prve stranke te izmijenila odluke o ovjeri kandidatskih listi za navedena dva politička subjekta za pojedine izborne jedinice jer je naknadnom provjerom utvrđeno da su žalbe osnovane.

Ovjerene kandidatske liste bit će do 28. augusta objavljene u Službenim novinama i medijima, kao i na interent stranici: www.izbori.ba, podsjeća CIK-a.

CIKBiH poziva osobe koje su se prijavile da glasaju izvan BiH da na interent stranici www.izbori.ba pod linkom “Da li ste registrirani?“ na vrijeme provjere da li je njihovo ime na spisku osoba koje imaju nedostataka u prijavi i da, ukoliko je to moguće, te nedostatke otklone odmah.

Dodatne informacije mogu dobiti na brojeve telefona 033/251-331 i 251-332.

Posted by on 2014-08-15. Filed under Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login